Fisk på tunga

Denne filmen tek for seg:

  • Smak, lukt, utseende og tekstur for fisk.
  • Ord og begreper som kan beskrive fiskeprodukter.
  • Sensorikk.

Oppgåver

  • 1.

    Kva ord og begreper kjenner du som kan beskrive smak, lukt og tekstur på fersk fisk?

  • 2.

    Kva ord og begreper bruker fagfolkene i filmen?

  • 3.

    I kva situasjonar kan du ha behov for å bruke slike begreper i ditt arbeid?

  • 4.

    Når vil du anbefale ein kunde å kjøpe modna fisk?

Omgrep

Sensorikk: Fagområde som beskriver eigenskapar som menneskelege sanser kan oppfatte ved å lukte, smake, sjå eller ta på eit produkt.

Tekstur: I denne samanhengen korleis fiskekjøttet ser ut på overflata. Struktur og farge.

Læreplan

Sjømatproduksjon Vg3/opplæring i bedrift

Råstoff og produksjon

  • Vurdere kvaliteten under produksjonsprosessen og på det ferdige produktet.
  • Lage ulike produkt og lokale spesialitetar.

Bransje, bedrift og miljø

  • Utføre profesjonell kundebehandling.

Sjømathandlarfaget Vg3/opplæring i bedrift

Råstoff og produksjon

  • Vurdere kvaliteten på salsklare produkt og gjere greie for endringar som skjer med fisk og skaldyr under lagring.

Økonomi, sal og marknad

  • Yte profesjonell service og kundebehandling.
  • Gi kundane rettleiing om tilverking av råvarer ut frå lokale mattradisjonar og internasjonale trendar.