Restaurant- og matfag

Dette er ein filmserie om grunnleggjande fagbegrep for Vg1 restaurant- og matfag. Filmane varer i ca. 7-10 minutt, og kvar film tek for seg ca. 10 begrep. Til filmane er det utvikla begrepslister, spørsmål, praktiske oppgåver, lenker og oversikt over aktuelle kompetansemål.

Ressursane er aktuelle i forhold til mange av kompetansemåla i læreplanen for Vg1 restaurant- og matfag. Filmane handlar om ulike måtar å tilberede råvarer, hygiene, oppbevaring av mat, avfallshandtering, helse og sjukdomar, næringsstoff, mål og vekt. Filmane er også relevante for bruk innan vaksenopplæring og i lærebedrifter.

Ressursar for flerspråklege elevar

Filmane er utvikla spesielt for flerspråklege elevar og har et rolig tempo og tydelege forklaringar av begrep og arbeidsoppgåver. I tillegg er filmane tekstet på arabisk, somali, tyrkisk, kurdisk (sorani) og engelsk.

Faggruppe

  • Avdelingsleder Rune Johnsen for hotell- og næringsmiddelfag på Vestby vgs
  • Førstelektor Hæge Nore, Avdeling for yrkesfaglærerutdanningen på Høgskolen i Oslo og Akershus
  • Rådgiver Dag Fjærstad, Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO)
  • Produsent Pål Karlsen, Snöball Film
  • Prosjektleder Wenche Erlien, Snöball Film

Prosjektet er produsert av Snöball Film og finansiert med midler fra Utdanningsdirektoratet.