Matfag

Matfag er en film-basert læringsressurs for Vg2 matfag. Ressursen gir et innblikk i sentrale temaer som hygiene, kvalitetskontroll, sporing og merking, holdbarhet og maskiner og utstyr gjennom korte filmer og tilhørende oppgaver.
I alt inneholder ressursen ti filmer. Til hver film følger det også en utfyllende fagtekst. Alle oppgaver og fagtekster kan lastes ned som PDF fra filmsiden – både i bokmål- og nynorskversjon.
Fire filmer følger vi matvarene fra råvare til ferdig produkt. Dette gjelder råvarene fisk, kjøtt, mel og melk. Gjennom disse filmene får du også et innblikk i ulike stillinger og arbeidsoppgaver innenfor de tilknyttede matfagene.
Læringsressursen er støttet av Utdanningsdirektoratet.

Ressurser

For kvar film er det føreslege konkrete internettressursar. Her er nokre overordna ressursar:
Matprat.no – nettsted fra Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Melk.no – nettsted fra Opplysningskontoret for meieriprodukter
Norsk sjømatråd
Opplysningskontoret for brød og korn

Bidragsytere

Denne ressursen blei laga i 2013–14. Ei fag- og referansegruppa har følgd og kvalitetssikra produksjonen gjennom prosjektet.
Fag- og referansegruppa har bestått av:
Einar Svorkås, Strinda videregående skole
Helga Hjeltnes, Storhamar videregående skole