Filmen i ulike varianter: Engelsk Arabisk Kurdisk Somali Tyrkisk Avfall og miljø Filmen handler om riktig håndtering av avfall. Vi følger prosessen fra matavfall og emballasje blir kildesortert til det gjenbrukes, gjenvinnes eller går til forbrenningsanlegg. Oppgaver Hva er organisk avfall? Hva er forskjellen på gjenbruk og gjenvinning? Sorter følgende avfall i følgenda kategori. Plast, Papp, Glass og metall, Matavfall, Restavfall eller Gjenbruksstasjoner/ deponi: Appelsinskall Eddikkanne Beinrester Plastfilm Potetskrell Isopor Knust tallerken Glass Engangsbestikk Engangstallerken Tøyserviett Papirserviett Fiskebein Kakesmuler Hermetikkboks Kaffegrut Eggeskall Kjele Stekepanne Elektrisk avfall Gi eksempler på nye produkter vi kan få ved gjenvinning av plast, papp, glass og metall, matavfall og restavfall. En del avfall sendes til forbrenning. Hvilken fordel har samfunnet av et forbrenningsanlegg Restaurant- og matfag Koke- og stekemetoder Spilletid: 0:8:55 Mål og vekt Spilletid: 0:9:08 Riktig oppbevaring av mat Spilletid: 0:9:14 Helse og kosthold Spilletid: 0:8:44 Å beskrive mat Spilletid: 0:7:42 Personlig hygiene Spilletid: 0:10:02 Fettstoffer Spilletid: 0:7:22 Avfall og miljø Spilletid: 0:9:23 Bakerens eget språk Spilletid: 0:9:51 Sykdom fra mat og drikke Spilletid: 0:7:53 Begreper Avfall Organisk materiale Emballasje Deponi Kildesortering Gjenbruk Gjenvinning Forbrenning Bærekraftig utvikling Læreplan Vg1 Restaurant- og matfag Bransje, fag og miljø forstå og bruke relevante faguttrykk som blir nytta i restaurant- og matbransjane handtere avfall på ein miljømessig forsvarleg måte