Planleggje, gjennomføre, vurdere og dokumentere mottak, vidareforedling og omsetjing av sjømat.
Velje råstoff og produksjonsmetode i samsvar med produktomtale og gjere greie for endringar som skjer under lagring.
Gjere greie for korrekt bløgging og kjenne til flekking for salting.
Montere, bruke og demontere produksjonsutstyr.
Vedlikehalde utstyr.
Meistre produksjonsprosessar i bedrifta.
Lage ulike produkt og lokale spesialitetar.
Hygiene og kvalitetsstyring
Praktisere personleg hygiene, og produksjons- og næringsmiddelhygiene etter gjeldande regelverk
Utføre arbeidet i samsvar med gjeldande regelverk for kvalitetsstyring
Forklare og følgje prinsippa for merking og sporing
Bransje, bedrift og miljø
Følgje rutinar for helse, miljø og tryggleik og bruke verneutstyr
Utføre ressurs- og miljøvennleg handtering av biologisk avfall i tråd med gjeldande regelverk
Gjere greie for rutinar ved utslepp av biologisk materiale og konsekvensane for miljøet.
Sjømathandlarfaget Vg3/opplæring i bedrift
Råstoff og produksjon
Planleggje, gjennomføre, vurdere og dokumentere produksjon og sal av sjømat.
Gjere greie for samanhengar mellom kvalitet og ulike fiske- og fangstmetodar.
Tilverke sjømat til ferdigretter og koke-, steikje-, grille-, bake- og eteklare retter.
Hygiene og kvalitetsstyring
gjennomføre varemottak, produksjon, eksponering, emballering, merking og lagring av sjømat i tråd med gjeldande regelverk og kvalitetsstyringssystem
Økonomi, sal og marknad
Gjere greie for innhaldet i relevante nasjonale og internasjonale regelverk om kva rettar og plikter forbrukarane har, under dette reglar om klagerett.
Gjere greie for forbrukarkrav til produktmerking og matvaretryggleik og gjeldande regelverk om dette.
Gjere greie for fangstmetode og historikk for dei ulike råvarene.
Bransje, bedrift og miljø
Drøfte utviklinga og organiseringa av bedrifta og kva rammevilkår og faktorar som kan påverke dei økonomiske resultata.
Denne siden bruker informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.OkPersonvernerklæring